Temmuz 13, 2004

eski eglence, yeniden: ROM

bugun rom ve mame adinda yeni bir cilginlik kesfettim.  lakin bu iki leziz olusum cogu old school denilen atari oyunlarini oynamamiza yariyor. soyleki;

oncelikle
http://www.kaillera.com/'dan kaillera denilen, romlari multiplayer oynama imkani veren, mame32 adli kucuk programcigi indiriyoruz. sonra genel rom sitelerinden(misal ve tavsiye olarak http://www.romnation.net/) milyonlarca romdan birini indiriyoruz, sonra bu bahsi gecen dosyayi mame32/roms adresine gondererek eski zamanlari tekrar yasiyoruz.
 
iyi eglenceler.


Temmuz 07, 2004

bu haftanin iyileri

ilki xasiork kitab evinden cikan, olumsuzler. onceki yillarda yaptiklari kisa hikaye yarismalarinin odul alan eserlerini derleyip bir kitap olusturmuslar.  oykuler su ana kadar cogu yabanci korku bilimkurgu eserinde gormedigim kadar etkileyici. yerel edebiyatimiza bu kadar guzel bir boyut katan orkun ucar ve ekibinin basarlarinin devamini bekliyorum.
 
diger iyiler bir iki haftadir mp3 listemin mihenk tasi olmus, her listede kendini gosteren iki parca. hastasiyim,  helal onlara'da.
 
tiamat - so much for suicide
guano apes - big in japan

Temmuz 02, 2004

yeni idol, Vicious


vicious:
son gunlerde animelerde duzgun yaratilmis karakterler goremez olmusduk, lakin uzun arayislarin sonunda oncekilerden cok farkli bisi ortaya cikdi, adi da vicious.
 
bu zat herseyden once nihilist, guc'u elinde bulundurmak isteyen omzunda bir kusla yasiyan anti-kahraman. izlemesemde, okuyup ogrendigim kadariyla cowboy bebop adli seride -sanirim- esas oglan olan bebop'un eski ortagi ve simdiki dusman'i olarak ortaya cikiyor. lakin quotelari inanilmaz, en guzeli de asssagida:
 
"There is nothing in this world to believe in."